stroganoff med rodfrugter og røget paprika
4 personer
- 800 gr. stroganoff strimler
- 2 spsk. edelsüss paprika
- ½ tsk. røget paprika
- 4 løg
- 6 rodfrugter (gulerod, persillerod eller pastinak)
- rapsolie til stegning
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- ½ liter fløde
- salt og peber
Fremgangsmåde
Varm en pande godt op, tilsæt lidt rapsolie. Brun stroganoff strimler på panden. Tag kødet af og tilsæt salt og peber.
Rens og hak løgene i tern. Skræl og skær rodfrugterne i tern.
Svits løgene i en gryde med lidt rapsolie. Når løgene er klare, tilsættes tomat koncentrat og svits det i gryden. Tilsæt nu rodfrugterne, paprika, røget paprika og fløden. Lad det simre i ca. 10 minutter til rodfrugterne er møre uden at være udkogte. Herefter skal Stroganoff strimlerne tilsættes gryden og bare varmes hurtigt igennem.
Retten smages til med salt og peber og serveres med kartoffelmos eller fuldkorns ris.
Hold din hvede-surdej “kørende”…
Kassér surdej så du har 20% tilbage i glasset.
Lav tilsvarende mængde surdej igen:
- 1dl tempereret vand (25-30 grader)
- 50 g hvedemel
- 35 g groft hvedemel
Sæt surdejen på køl – vent med at bruge af den til næste dag. Surdejen skal bruges inden for en uge, derefter følges ovenstående igen…
Hæveevnen forbedres markant, hvis du før hver bagning frisker surdejen op min. 6 timer max 24 timer før brugen. Når surdejen er optimal, flyder den på vandet.
En surdej er “levende” og kan ændre konsistens. Brug dine sanser: lugter den dejligt surt? Prøv dig lidt frem, resultatet vil ikke altid falde ens ud. God bagelyst!