fbpx
Skip to main content

Historie

Vi hedder Bodil og Kim Møller. Vi mødte hinanden på Vejlby Landbrugsskole i 1987, hvor vi begge gennemførte en landbrugsuddannelse. Siden har vi fået tre børn. Vi bor på Bjeragerhougård, hvor vi foruden Fru Møllers Mølleri også driver et landbrug på 200 ha jord med forskellige kornsorter, græsfrø, græsmarker og raps. Vi opdrætter selv grise og kvæg, som vi køber ind fra andre dygtige landmænd

Vi mener, at dansk landbrug gør et rigtig godt stykke arbejde. Vi landmænd har rigtig meget godt at byde på – og masser at fortælle.

Den “disneyficering”, som i disse år præger den politisk korrekte holdning til det at have dyr, kan være svær at hamle op med. Vi har produktionsdyr, og vores indtægt er afhængig af at kunne producere flest mulige af slagsen af en god kvalitet. Der er stor forskel på at have et kæledyr og et produktionsdyr. Produktionsdyrene ved man allerede fra fødslen af, skal slagtes, og rent følelsesmæssigt kan man ikke involvere sig på samme måde som med et kæledyr. 

Når vi i forbindelse med vores mølleri fortæller om vores produktionsmetoder, får vi ofte stillet spørgsmålet: “Hvorfor omlægger I ikke til økologi”. Vi forstår godt interessen for økologi. Men vi har alligevel valgt en anden linje. Vi har valgt et bæredygtigt landbrug, men det betyder ikke, at vi ikke tænker over, hvordan vi producerer. Vi sprøjter kun i det omfang det er strengt nødvendigt, bruger ikke stråforkortere og gøder vores jorde med husdyrgødning og supplerer med handelsgødning.

Vores ærinde har aldrig været at retfærdiggøre eller fremhæve den ene eller den anden produktionsmetode. Vores ærinde er at forarbejde og tilberede vores produkter så skånsomt som muligt, så man kan smage kornet i brødet, smørret i kagen, at kødet er friskhakket og håndtilvirket. 

En overordnet økologisk tankegang kan også være, at vi ikke transporterer vores produkter ret langt, og derved bidrager mindst muligt til CO2 regnskabet og ikke medvirker yderligere til den globale opvarmning. Vi bestræber os på, at transporten fra vores produktion og vores samarbejdspartnere er så kort som muligt.

Som man så fint siger i Norge: “Kort rejst mad” 

0
Din kurv
  • No products in the cart.