fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

surdejshævet speltbrød

  • 1 liter koldt vand
  • Ca. 1 kg fint speltmel
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • 30 g salt
  • 2 g gær
  • 2 spsk. surdej

Ælt vand, mel, gær, surdej og salt sammen til en glat,
smidig og homogen dej. Gerne i en røremaskine.
Dejen SKAL være blød, men ikke flydende!

Læg dejen i en ren olieret skål. Træk en plast pose
over skålen og lad den hæve i køleskabet 8 – 10 timer. Langtidshævningen gør brødet mere velsmagende, sundere og langtidsholdbart.
Hæld dejen ud på et melbestrøet bord, form dejen let, og kom den i 1 eller 2 forme, alt efter hvor store dine forme er. Dejen skal fylde halvdelen af formen.
Efterhæv ca. 1/2 time.
Forvarm ovnen til 250 grader, bag brødet i ca. 40 min. Tag evt. brødet ud af formen de sidste 5 min.
Brødet skal lyde hult, når du banker under bunden
eller have en kernetemperatur på 98 grader C

0
Din kurv
  • No products in the cart.