fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

Mariagertoba hvedebrød

1 stort brød

  • 950 ml vand
  • 15 g gær
  • 1 kg mariagertoba hvedemel
  • 30 g salt

Kom hele molevitten, minus salt, ned i din røre­kedel. Kør ved lav hastighed på din røremaskine til dejen samler sig, ca 10 minutter; det er en meget blød dej! Tilsæt salt og skru op for hastigheden på maskinen. Rør nu til dejen fuldstændig slipper skålen. Tag glutentesten og se hvor lækker, smidig og stærk en dej du har – glæd dig i dit stille sind. Kan du ikke lave glutentesten og virker dejen tør og usmidig, tilsættes lidt ekstra vand.

Kom dejen i 1 oliesmurt 5 l condibøtte med låg (eller andet der kan rumme 5 l) og sæt dejen i køleskabet i mindst 10 timer.

Drys groft mel på bordpladen, og hæld dejen ud derpå. Slå dejen op, form og læg i hævekurv.
Efterhæv 1 times tid.

0
Din kurv
  • No products in the cart.