Senneps vinaigrette
Bland sennep, eddike og sukker godt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber.
Salaten
Kog kernerne møre i en 1 l. vand med salt. Hæld evt. overskydende vand fra. Hæld sennepsvinaigrette ned i kernerne, imens de stadigvæk er varme, således at kernerne suger al den gode smag. Lad kernerne køle af.
Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt, og slyng dem tørre. Hak grønkålen fint. Flæk æblerne og fjern kernehuset og snit i tynde både. Rens porren og skær den i ½ cm tykke ringe. I en lille gryde bringes 1 dl vand, 1 spsk. olie og 1 tsk. salt i kog.
Tilsæt porren, læg låg på og damp porrestykkerne møre. Tag porrestykkerne op.
Vend grønkål, porrer og æbler sammen med durumkernerne og smag til.