fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

Mølleriets medister med rosenkålssalat med rodfrugter & blodappelsin

4 personer

  • 500 g medister
  • 1 tsk. olie

Salat

  • 200 g jordskokker
  • 200 g gulerødder
  • 200 g persillerod
  • 4 spsk. honning + 1 tsk. honning
  • 1 spsk. havsalt + 1 tsk. havsalt
  • 2 stk. blodappelsiner
  • 6-8 store rosenkål
  • 4 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. æbleeddike

Medister
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når medisterpølsen kommes på panden. Brun kødet 2 minutter på hver side, skru ned til middels varme og steg videre ca. 15 minutter.

Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut. Medisterpølse skal være gennemstegt. Stik evt. i den med en kødnål og se om kødsaften, der løber ud er klar, – så er medisterpølsen gennemstegt.

Salaten
Vask, skrub og evt. skræl alle rodfrugterne og skær dem groft. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær skrællen af blodappelsinerne og skær dem i både. Vend rodfrugterne med honning, salt og blodappelsiner. Bages i ovn ved 180 grader cirka 35-45 minutter til de er møre. Lad rodfrugterne køle lidt af.

Snit rosenkålen meget fint, i 1-2 mm tynde skiver. Pisk koldpresset rapsolie, æbleeddike, havsalt og honning sammen til en tyk dressing. Bland rodfrugter, rosenkål og dressing sammen. Lad salaten trække lidt. Den kan i øvrigt godt gemmes til næste dag, hvis der er noget tilovers.

Server medisteren med en god sennep til.

0
Din kurv
  • No products in the cart.