Mølleriets medister med rosenkålssalat med rodfrugter & blodappelsin
4 personer
- 500 g medister
- 1 tsk. olie
Salat
- 200 g jordskokker
- 200 g gulerødder
- 200 g persillerod
- 4 spsk. honning + 1 tsk. honning
- 1 spsk. havsalt + 1 tsk. havsalt
- 2 stk. blodappelsiner
- 6-8 store rosenkål
- 4 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 spsk. æbleeddike
Medister
Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når medisterpølsen kommes på panden. Brun kødet 2 minutter på hver side, skru ned til middels varme og steg videre ca. 15 minutter.
Vend medisterpølsen ca. hvert andet minut. Medisterpølse skal være gennemstegt. Stik evt. i den med en kødnål og se om kødsaften, der løber ud er klar, – så er medisterpølsen gennemstegt.
Salaten
Vask, skrub og evt. skræl alle rodfrugterne og skær dem groft. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær skrællen af blodappelsinerne og skær dem i både. Vend rodfrugterne med honning, salt og blodappelsiner. Bages i ovn ved 180 grader cirka 35-45 minutter til de er møre. Lad rodfrugterne køle lidt af.
Snit rosenkålen meget fint, i 1-2 mm tynde skiver. Pisk koldpresset rapsolie, æbleeddike, havsalt og honning sammen til en tyk dressing. Bland rodfrugter, rosenkål og dressing sammen. Lad salaten trække lidt. Den kan i øvrigt godt gemmes til næste dag, hvis der er noget tilovers.
Server medisteren med en god sennep til.