fbpx

Hamburgerryg med vintergulerødder

4 personer

Ingredienser
1 kg hamburgerryg
600 gr. gulerødder
2 dl yoghurt (2%)
1 spsk. koldpresset rapsolie
skal fra ½ citron
1/2 tsk. tørret koriander, knust
1 spsk. tørret kørvel (der kan også bruges frisk)
2 spsk. solsikkekerner
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. sesam
salt og peber

Fremgangsmåde
Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Kog ved lav varme under låg i 30-45 minutter til kernetemperaturen er 60 grader. Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen stå 20 minutter i kogevandet.

Imens laves salaten. Skræl gulerødderne. Læg dem i en bradepande, vend dem i lidt rapsolie, tilsæt salt og peber og bag dem hele i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter til de er møre.

Lad dem køle af og skær dem i grove stykker. Bland yoghurt, rapsolie, skal fra citronen, koriander og kørvel til en dressing til gulerødderne. Vend gulerødderne heri og smag til med salt og peber.
Rist solsikkekerner, græskarkerner og sesam på en tør varm pande til de popper og bliver gyldne. Tilsæt lidt salt og drys kernerne hen over gulerødderne.

Skær hamburgerryggen i skiver, serverer salaten heri og et godt langtidshævet hvede flute eller surdejshævet rugbrød eller stegte kartofler.

Kontakt

Gårdbutikken:
info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Restauranten:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Slagteriet:
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Ismejeriet:
ismejeriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 9339 3761

Åbningstider

Gårdbutik/Slagteri/Ismejeri:
Torsdag - fredag: 11.00 - 17.00 hele året
Lørdag: 9.00 - 14.00 i perioden 1/9-30/5
Lørdag: 9.00 - 15.00 i perioden 1/6-31/8

Restaurant:
Torsdag: 12.00 - 16.30
Fredag: 12.00 - sent
Lørdag: 10.00 - sent

Køkken:
Brunch: 10.00 - 12.00 (kun lørdag)
Frokost: 12.00 - 15.00 (lørdag 13.00 - 15.00)
Aften: 18.00 - 22.00 (kun fredag og lørdag)
Kaffe & Kage: 15.00 - 16.30

Adresse

Fru Møllers Mølleri
Bjeragervej 35,
8300 Odder
CVR: 14364374

Fru Møllers Restaurant
CVR: 36696982

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret med nyheder og interessante historier.



Gårdbutik

Restauranten

Slagteriet

Ismejeriet