Benløse fugle med salat af rødbede, æble & rødløg
4 personer
- 8 skiver okseinderlår eller -klump
- 8 strimler spæk
- 1 dl mel
- 25 g smør
- 4 dl oksefond
- 2 løg
- 2 laurbærblade
- 1 dl fløde
- 800 g rødbeder
- 2 rødløg
- 2 æbler
- ½ dl koldpresset rapsolie
- 1 spsk. honning
- 3 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
Bank oksekødskiverne let og drys dem med salt og peber. Rul hver kødskive om en strimmel spæk og luk rullerne med kødnåle.
Vend ’fuglene’ i melet. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun de benløse fugle på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, løg og laurbærblade. Kog “fuglene” ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til de er møre.
Tag de benløse fugle op, læg dem i et fad og hold kødet varmt. Sigt skyen, kom den tilbage i panden og tilsæt fløde. Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
Rødbede salaten
Kog rødbederne møre i let saltet vand. Smut dem, lad dem køle af og skær dem i stykker. Pil rødløgene, skær dem i kvarte og bag dem i ovnen ved 180 C i 15 minutter. Vask æblerne og skær dem i stykker. Pisk olie, honning, eddike, salt og peber sammen. Vend rødbederne, løg og æbler heri.
Server kogte kartofler hertil.