fbpx

Benløse fugle med salat af rødbede, æble & rødløg

4 personer

Ingredienser
8 skiver okseinderlår eller -klump
8 strimler spæk
1 dl mel
25 g smør
4 dl oksefond
2 løg
2 laurbærblade
1 dl fløde
800 g rødbeder
2 rødløg
2 æbler
½ dl koldpresset rapsolie
1 spsk. honning
3 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Bank oksekødskiverne let og drys dem med salt og peber. Rul hver kødskive om en strimmel spæk og luk rullerne med kødnåle.
Vend ’fuglene’ i melet. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun de benløse fugle på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, løg og laurbærblade. Kog "fuglene" ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til de er møre.

Tag de benløse fugle op, læg dem i et fad og hold kødet varmt. Sigt skyen, kom den tilbage i panden og tilsæt fløde. Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Rødbede salaten
Kog rødbederne møre i let saltet vand. Smut dem, lad dem køle af og skær dem i stykker. Pil rødløgene, skær dem i kvarte og bag dem i ovnen ved 180 C i 15 minutter. Vask æblerne og skær dem i stykker. Pisk olie, honning, eddike, salt og peber sammen. Vend rødbederne, løg og æbler heri.

Server kogte kartofler hertil.

Kontakt

Gårdbutikken:
info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Restauranten:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Slagteriet:
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Ismejeriet:
ismejeriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 9339 3761

Åbningstider

Gårdbutik/Slagteri/Ismejeri:
Torsdag - fredag: 11.00 - 17.00 hele året
Lørdag: 9.00 - 14.00 i perioden 1/9-30/5
Lørdag: 9.00 - 15.00 i perioden 1/6-31/8

Restaurant:
Torsdag: 12.00 - 16.30
Fredag: 12.00 - sent
Lørdag: 10.00 - sent

Køkken:
Brunch: 10.00 - 12.00 (kun lørdag)
Frokost: 12.00 - 15.00 (lørdag 13.00 - 15.00)
Aften: 18.00 - 22.00 (kun fredag og lørdag)
Kaffe & Kage: 15.00 - 16.30

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret med nyheder og interessante historier.



Gårdbutik

Restauranten

Slagteriet

Ismejeriet