1. DAG
Surdej
1 liter lunkent vand(max. 28 ° C)
¼ dl salt
200-300 gram rugkerner
400 gram fuldkornsrugmel
350 gram hvedemel
Opløs surdejen i vandet og tilsæt resten. Dejen skal have en konsistens som havregrød.
Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet til dagen efter eller i mindst 10 timer.
- DAG
¾ liter vand
650 gram fuldkornsrugmel
200 gram hvedemel
Bland alt sammen, fyld oliesmurte forme ¾ op
TAG SURDEJ FRA TIL NÆSTE BAGNING!! glasset skal være knapt halvt fyldt.
Efterhæver 2-4 timer, alt efter rum temperatur.
Pensl med olie.
Sættes i 200 grader varm ovn i ca.15 min. skru derefter ned til 175 i ca. 50 min. Kernetemperatur min. 95 ° C
Prøv dig frem – vægtangivelserne på mel er vejledende.
Skift evt. noget af hvedemelet ud med grov hvede eller fuldkornsmel.
Tilsæt alle de kerner og frø du vil :-) HUSK blot at tage surdejen fra inden!!
Surdejen skal hvile mindst 7 dage mellem bagningerne og kan holde sig ca. 3 uger.