fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

rugbrød

    1. DAG

    • Surdej
    • 1 liter lunkent vand(max. 28 ° C)
    • ¼ dl salt
    • 200-300 gram rugkerner
    • 400 gram fuldkornsrugmel
    • 350 gram hvedemel

    Opløs surdejen i vandet og tilsæt resten. Dejen skal have en konsistens som havregrød.

    Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet til dagen efter eller i mindst 10 timer.

    2. DAG

    • ¾ liter vand
    • 650 gram fuldkornsrugmel
    • 200 gram hvedemel

    Bland alt sammen, fyld oliesmurte forme ¾ op.

    TAG SURDEJ FRA TIL NÆSTE BAGNING!! glasset skal være knapt  halvt fyldt.

    Efterhæver 2-4 timer, alt efter rum temperatur.

    Pensl med olie.

    Sættes i 200 grader varm ovn i ca.15 min. skru derefter ned til 175 i ca. 50 min. Kernetemperatur min. 95 ° C

    Prøv dig frem – vægtangivelserne på mel er vejledende.

    Skift evt. noget af hvedemelet ud med grov hvede eller fuldkornsmel.

    Tilsæt alle de kerner og frø du vil 🙂 HUSK blot at tage surdejen fra inden!! 

    Surdejen skal hvile mindst 7 dage mellem bagningerne og kan holde sig ca. 3 uger.

    0
    Din kurv
    • No products in the cart.