fbpx

Surdejs Rugbrød

1. DAG

Surdej

1 liter lunkent vand(max. 28 ° C)

¼ dl salt

200-300 gram rugkerner

400 gram fuldkornsrugmel

350 gram hvedemel

Opløs surdejen i vandet og tilsæt resten. Dejen skal have en konsistens som havregrød.

Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet til dagen efter eller i mindst 10 timer.

 

  1. DAG

¾ liter vand

650 gram fuldkornsrugmel

200 gram hvedemel

Bland alt sammen, fyld oliesmurte forme ¾ op

TAG SURDEJ FRA TIL NÆSTE BAGNING!! glasset skal være knapt  halvt fyldt.

Efterhæver 2-4 timer, alt efter rum temperatur.

Pensl med olie.

Sættes i 200 grader varm ovn i ca.15 min. skru derefter ned til 175 i ca. 50 min. Kernetemperatur min. 95 ° C

Prøv dig frem – vægtangivelserne på mel er vejledende.

Skift evt. noget af hvedemelet ud med grov hvede eller fuldkornsmel.

Tilsæt alle de kerner og frø du vil :-) HUSK blot at tage surdejen fra inden!! 

Surdejen skal hvile mindst 7 dage mellem bagningerne og kan holde sig ca. 3 uger.

Kontakt

info@frumollersmolleri.dk

Kontakt

Gårdbutikken:
info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Restauranten:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Slagteriet:
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Ismejeriet:
ismejeriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 9339 3761

Åbningstider

Gårdbutik/Slagteri/Ismejeri:
Torsdag - fredag: 11.00 - 17.00
Lørdag: 9.00 - 14.00

Restaurant:
Torsdag: 12.00 - 16.30
Fredag: 12.00 - 22.00
Lørdag: 9.45 - 17.00

Køkken:
Brunch: 10.00 - 12.00 (kun lørdag)
Frokost: 12.00 - 15.00 (lørdag 13.00 - 15.00)
Aften: 18.00 - 22.00 (kun fredag og lørdag)
Kaffe & Kage: 15.00 - 16.30

Adresse

Fru Møllers Mølleri
Bjeragervej 35,
8300 Odder
CVR: 14364374

Fru Møllers Restaurant
CVR: 36696982

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret med nyheder og interessante historier.



Gårdbutik

Restauranten

Slagteriet

Ismejeriet