fbpx
Fru Møllers opskrift på

rugbrød

    1. DAG

    • Surdej
    • 1 liter lunkent vand(max. 28 ° C)
    • ¼ dl salt
    • 200-300 gram rugkerner
    • 400 gram fuldkornsrugmel
    • 350 gram hvedemel

    Opløs surdejen i vandet og tilsæt resten. Dejen skal have en konsistens som havregrød.

    Lad dejen stå tildækket på køkkenbordet til dagen efter eller i mindst 10 timer.

    2. DAG

    • ¾ liter vand
    • 650 gram fuldkornsrugmel
    • 200 gram hvedemel

    Bland alt sammen, fyld oliesmurte forme ¾ op.

    TAG SURDEJ FRA TIL NÆSTE BAGNING!! glasset skal være knapt  halvt fyldt.

    Efterhæver 2-4 timer, alt efter rum temperatur.

    Pensl med olie.

    Sættes i 200 grader varm ovn i ca.15 min. skru derefter ned til 175 i ca. 50 min. Kernetemperatur min. 95 ° C

    Prøv dig frem – vægtangivelserne på mel er vejledende.

    Skift evt. noget af hvedemelet ud med grov hvede eller fuldkornsmel.

    Tilsæt alle de kerner og frø du vil 🙂 HUSK blot at tage surdejen fra inden!! 

    Surdejen skal hvile mindst 7 dage mellem bagningerne og kan holde sig ca. 3 uger.

    Kontakt

    Gårdbutikken:
    info@frumollersmolleri.dk
    tlf. 2178 2760

    Restauranten:
    restauranten@frumollersmolleri.dk
    tlf. 6160 0361

    Slagteriet:
    slagteriet@frumollersmolleri.dk
    tlf. 4219 8184

    Ismejeriet:
    ismejeriet@frumollersmolleri.dk
    tlf. 9339 3761

    Åbningstider

    Gårdbutik/Slagteri/Ismejeri:
    Torsdag - fredag: 11.00 - 17.00
    Lørdag: 9.00 - 14.00
    Søndag: Lukket

    Restauranten:
    Torsdag:11.30-16.30 &
    17.30-sent
    Fredag: 11.30-16.30 &
    17.30-sent
    Lørdag: 10-12 & 13-16.30
    Søndag: 10-12

    OBS: Af hensyn til vores hunde beder vi om, at man IKKE tager sin egen hund med. Tak :)

    Adresse

    Fru Møllers Mølleri
    Bjeragervej 35,
    8300 Odder
    CVR: 14364374

    Fru Møllers Restaurant
    CVR: 41622288

    Tilmeld nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret med nyheder og interessante historier.


    Gårdbutik

    Restauranten

    Slagteriet

    Ismejeriet