Ingen varer i kurven.
Opskrift på langtidshævet hvedebrød:
2-3 gram gær røres ud i 1/2 liter koldt vand.
Opløs 15 gram salt heri.
Tilsæt mel til du har en smidig, blød og lækker blank dej – blød uden at være klistret !!
Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk med film eller låg, så dejen ikke tørrer ud under hævningen.
Lad dejen stå på køkkenbordet i mindst 10 timer. Tænd ovnen på 250 °C.
Strø groft mel på dit køkkenbord, og vælt forsigtigt dejen ud herpå.
Fold og form dejen til et brød, forsigtigt uden at slå luften ud, og læg brødet på en bageplade. Så snart ovnen er varm, sættes pladen ind.
Bag ved 250 °C i ca. 10 min. og skru derefter ned på 190 – 200 °C til brødet er bagt.
Brødet er bagt, når der fremkommer en hul lyd, når du banker under bunden.