fbpx

Fuldkornsbrød

Ingredienser
1 kg fuldkornsmel.
8 dl koldt vand
3-4 g gær
25 g salt

Rør mel, gær og salt ud i vandet til dejen får en grødagtig konsistens. Rør yderligere 10-15 minutter i røremaskine eller med håndkraft, til dejen får en sammenhængende, blød konsistens.

Fyld ca. ¾ af dine oliesmurte forme op og dæk med husholdningsfilm og sæt formene i køleskabet til hævning i 8-16 timer, alternativt et køligt sted. (jo lavere temperatur, jo længere hævetid).

Forvarm ovnen til 250 grader og bag brødene i 10 min. – skru ned til 180 grader og bag færdig i ca. 45 min. til skorpen er sprød og let gylden.

Fuldkornsbrød hæver kun ganske lidt og smager ganske enkelt himmelsk. Det er meget vigtigt, at fuldkornsbrød får lov til at hæve længe, for at blive saftigt og spændstigt.

Kontakt

Gårdbutikken:
info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Restauranten:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Slagteriet:
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Ismejeriet:
ismejeriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 9339 3761

Åbningstider

Gårdbutik/Slagteri/Ismejeri:
Torsdag - fredag: 11.00 - 17.00 hele året
Lørdag: 9.00 - 14.00 i perioden 1/9-30/5
Lørdag: 9.00 - 15.00 i perioden 1/6-31/8

Restaurant:
Torsdag: 12.00 - 16.30
Fredag: 12.00 - sent
Lørdag: 10.00 - sent

Køkken:
Brunch: 10.00 - 12.00 (kun lørdag)
Frokost: 12.00 - 15.00 (lørdag 13.00 - 15.00)
Aften: 18.00 - 22.00 (kun fredag og lørdag)
Kaffe & Kage: 15.00 - 16.30

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret med nyheder og interessante historier.



Gårdbutik

Restauranten

Slagteriet

Ismejeriet