fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

fuldkornsbrød

  • 1 kg fuldkornsmel.
  • 8 dl koldt vand
  • 3-4 g gær
  • 25 g salt

Rør mel, gær og salt ud i vandet til dejen får en grødagtig konsistens. Rør yderligere 10-15 minutter i røremaskine eller med håndkraft, til dejen får en sammenhængende, blød konsistens.

Fyld ca. ¾ af dine oliesmurte forme op og dæk med husholdningsfilm og sæt formene i køleskabet til hævning i 8-16 timer, alternativt et køligt sted. (jo lavere temperatur, jo længere hævetid).

Forvarm ovnen til 250 grader og bag brødene i 10 min. – skru ned til 180 grader og bag færdig i ca. 45 min. til skorpen er sprød og let gylden.

Fuldkornsbrød hæver kun ganske lidt og smager ganske enkelt himmelsk. Det er meget vigtigt, at fuldkornsbrød får lov til at hæve længe, for at blive saftigt og spændstigt.

0
Din kurv
  • No products in the cart.