fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

grovbrød

  • 1 l tempereret vand
  • 50 g gær
  • 30 g salt
  • 1 spsk. honning
  • 1 kg hvedemel
  • 400 g rugsigtemel
  • 200 g fuldkornsrugmel
  • 300 g revne rå rodfrugter (f.eks. gulerødder,
    persillerødder, porrer, selleri og evt. nødder)

Bland vand, gær, salt og honning i en stor skål.
Tilsæt melet. Hold evt. lidt hvedemel tilbage. Ælt
dejen blød og homogen – ikke tør. Rodfrugter æltes
i dejen, dæk den til og lad den hæve ca. 1 time ved
stuetemperatur. Form boller, flutes eller brød af
dejen og sæt det på en bagepapirbelagt bageplade.
Efterhæver ca. 1 time ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 250 grader. Rids boller og brød,
drys med lidt rugmel. Bag brødet midt i oven, efter 5
min. dæmpes temperaturen til 200 grader i ca. 10-20
min. alt efter om du bager boller, flutes eller brød.
Brødet skal lyde hult, når du banker under bunden
eller have en kernetemperatur på 98 grader C.

0
Din kurv
  • No products in the cart.