fbpx
Fru Møllers opskrift på

grovbrød

  • 1 l tempereret vand
  • 50 g gær
  • 30 g salt
  • 1 spsk. honning
  • 1 kg hvedemel
  • 400 g rugsigtemel
  • 200 g fuldkornsrugmel
  • 300 g revne rå rodfrugter (f.eks. gulerødder,
    persillerødder, porrer, selleri og evt. nødder)

Bland vand, gær, salt og honning i en stor skål.
Tilsæt melet. Hold evt. lidt hvedemel tilbage. Ælt
dejen blød og homogen – ikke tør. Rodfrugter æltes
i dejen, dæk den til og lad den hæve ca. 1 time ved
stuetemperatur. Form boller, flutes eller brød af
dejen og sæt det på en bagepapirbelagt bageplade.
Efterhæver ca. 1 time ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen til 250 grader. Rids boller og brød,
drys med lidt rugmel. Bag brødet midt i oven, efter 5
min. dæmpes temperaturen til 200 grader i ca. 10-20
min. alt efter om du bager boller, flutes eller brød.
Brødet skal lyde hult, når du banker under bunden
eller have en kernetemperatur på 98 grader C.

Kontakt

Gårdbutikken:
info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Restauranten:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Slagteriet:
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Ismejeriet:
ismejeriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 9339 3761

Åbningstider

Gårdbutik/Slagteri/Ismejeri:
Torsdag - fredag: 11.00 - 17.00
Lørdag: 9.00 - 14.00

Restaurant:
Torsdag: 12.00 - 17.00
Fredag: 12.00 - sent
Lørdag: 10.00 - 17.00

Køkken:
Brunch: 10.00 - 12.00 (kun lørdag)
Frokost: 12.00 - 15.00 (lørdag 13.00 - 15.00)
Aften: 18.00 - 22.00 (kun fredag og lørdag)
Kaffe & Kage: 15.00 - 16.30

Adresse

Fru Møllers Mølleri
Bjeragervej 35,
8300 Odder
CVR: 14364374

Fru Møllers Restaurant
CVR: 36696982

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og bliv opdateret med nyheder og interessante historier.


Gårdbutik

Restauranten

Slagteriet

Ismejeriet