fbpx
Skip to main content
Opskrift på

zumba-boller

Opskrift fra Elsebeth Bertelsen, Hundslund:
Zumba-boller – Navnet er kommet af, at de er bagt til at indtage i en pause under 2 1/2 times lørdagszumba. De kan nemlig nemt spises uden smør, ost eller lign.

  • 1 liter koldt vand
  • 4 tsk. god groft salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 6-10 g. gær
  • Ca. 400 gram fuldkornsmel
  • 1 spsk. honning
  • 100 g hørfrø
  • 100g hele hasselnødder
  • 75-100g soltørrede tranebær
  • 600 – 700 g hvedemel

‎1 liter koldt vand blandes med 4 tsk. god groft salt, 2 spsk. citronsaft og 6-10 g. gær.

Ca. 400 gram fuldkornsmel tilsættes og røres til en tyk vælling eller lind grød. (Her er brugt ure fuldkorn, men durum fuldkorn, hvede fuldkorn, hvidhvede fuldkorn, hele eller knækkede kerner eller anden slags fuldkorn kan anvendes alt efter smag og behag).

Så tilsættes en stor spsk. god dansk honning og røres i.

Ca. 100 g hørfrø, 100g hele hasselnødder og 75-100g soltørrede tranebær eller en blanding af soltørrede tranebær, blåbær og kirsebær tilsættes og røres i.

600 – 700 g hvedemel tilsættes af 3-4 gange, men sådan at noget af melet holdes tilbage, da det er forskelligt, hvor meget mel dejen suger til sig. Melet røres i dejen, indtil den ikke kan røres med grydeskeen mere. Dejen hældes nu ud på bordet og skal æltes RIGTIG GODT sammen. Den skal føles som en blød “zumba” muskel. Dejen må dog gerne kliste LIDT, da den under hævningen suger mere væske til sig.

Hæver natten over – eller fra morgen til aften – på køkkenbordet – altså i stuetemperatur.
Dejen skal stå i en skål med låg eller dækkes til med film eller lign. Skålen skal være så stor, at der er plads til hævningen, uden dejen “falder” ud over kanten.

Efter hævningen sættes bollerne på plader. Dejen skal altså IKKE æltes igen, men blot med fingrene formes let og sættes i passende størrelser på pladen.
Bollerne skal altså ikke rulles i hænderne eller lign. som man ofte gør med “lyse” boller.

Efterhæver i 20-30 minutter med viskestykke over sig.

Sættes i en varm ovn – 200-220 gr. varmluft i 16-17 minutter.

0
Din kurv
  • No products in the cart.