Bliv kontaktet LUK

Kontakt


info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Kontakt Slagteriet
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Kontakt Restaurant:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Kontakt Kafferisteriet:
ab@chulumenda.dk
tlf. 2448 0862

Historie

 

Vi hedder Bodil og Kim Møller. Vi mødte hinanden på Vejlby Landbrugsskole i 1987, hvor vi begge gennemførte en landbrugsuddannelse. Siden har vi fået tre børn. Vi bor på Bjergagerhougård, hvor vi foruden Fru Møllers Mølleri også driver et landbrug med 500 søer og opdræt af slagtesvin. Desuden har vi  200 ha jord med forskellige kornsorter, græsfrø og raps.

Vi mener, at dansk landbrug gør et rigtig godt stykke arbejde. Vi landmænd har faktisk rigtig meget godt at byde på - og masser at fortælle.

Den "disneyficering", som i disse år præger den politisk korrekte holdning til det at have dyr, kan være svær at hamle op med. Og ja, vi har produktionsdyr, og vores indtægt er afhængig af at kunne producere flest mulige af slagsen af en god kvalitet.

Når vi i forbindelse med vores mølleri fortæller om vores produktionsmetoder, får vi ofte stillet spørgsmålet: "Hvorfor omlægger I ikke til økologi". Vi forstår godt interessen for økologi. Men vi har alligevel valgt en anden linje.
Vi har valgt bæredygtigt landbrug, men det betyder ikke, at vi ikke tænker over, hvordan vi producerer. Vi sprøjter kun i det omfang det er strengt nødvendigt, bruger ikke stråforkortere og gøder vores jorde med husdyrgødning og supplerer med handelsgødning.

Økologisk tankegang kan også være, at vi ikke transporterer vores produkter ret langt, og derved bidrager mindst muligt med CO2-udslip og medvirker yderliger til den globale opvarmning. Vi bestræber os på, at transporten fra vores produktion til vores samarbejdspartnere er så kort som muligt. Som man så fint siger i Norge: "Kort rejst mad" 

Vi lever af vores dyr og afgrøder, og jo bedre, vi passer på dem, jo bedre har vi det også. Vi tager ikke afstand fra økologi. Tværtimod lader vi os inspirere, og tager det til os, der passer til den livsstil, vi ønsker - og til de principper, vi har omkring sund livsstil med råvarer, der dufter, smager og giver optimal næring til os og vores kunder.
 

 

En hyggelig videopræsentation af livet på gården, på en flot sommerdag