Bliv kontaktet LUK

Kontakt


info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Kontakt Slagteriet
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Kontakt Restaurant:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Kontakt Kafferisteriet:
ab@chulumenda.dk
tlf. 2448 0862

Grundopskrift

1/2 liter lunkent vand

Et par teskefulde groft salt
ca. 400-500 g hvedemel(dejen skal være blød og elastisk)
1 pk. gær

Mel

Lad dejen hæve, form brød eller boller og efterhæv -  bag den til sidst

Når dejen er æltet, formes den til flute, brød eller boller efter behag.
Man kan sagtens nøjes med 3-5 g gær, bruge kold vand og en lille klat honning og så lade dejen stå på køkkenbordet natten over og så lave morgenboller næste dag.


Tilsættes opskriften en slat olie og laves lidt blød, kan man lave dejlige flade madbrød med f.eks soltørret tomat, oliven, lidt hakket løg og så drysse dem med groft salt og sin yndlingskrydderurt, sætte dem i en meget varm ovn ca. 10 minutter og skrue ned for varmen (200 grader) og bage dem færdig.

En anden ide kan være at blande 1/2 hvedemel og 1/2 grovmel i grundopskriften og tilsætte masser af hakket spinat eller grønkål, persille, mandler eller pinjekerner og lave: super -sunde- grønne -madpakke- gnave- gnaske boller.

Eller tilsæt grundopskriften et par teskefulde rørsukker, en god klat smør, et æg og kardemomme eller revet muskat og lav de dejligste mormor franskbrød (erstat evt. vand med mælk).

Måske synes man det er sjovere at lave frugtbrød; så tilsætter man grundopskriften lidt revet æble eller udblødte tørrede frugter som abrikos, tranebær, rosiner, svesker eller måske lidt af det hele. Sådan en dej kan også godt lide lidt rapsolie eller lidt smør.