Bliv kontaktet LUK

Kontakt


info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Kontakt Slagteriet
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Kontakt Restaurant:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Kontakt Kafferisteriet:
ab@chulumenda.dk
tlf. 2448 0862

Fuldkornsbrød

FULDKORNSBRØD

1 kg fuldkornsmel.  
8  dl koldt vand
3-4 g gær
25  g salt

Rør mel, gær og salt ud i vandet til dejen får en grødagtig konsistens. Rør yderligere 10-15 minutter i røremaskine eller med håndkraft, til dejen får en sammenhængende, blød konsistens. 

Fyld ca. ¾ af dine oliesmurte forme op og dæk med husholdningsfilm  og sæt formene i køleskabet  til hævning i 8-16 timer, alternativt  et køligt sted. (jo lavere temperatur, jo længere hævetid).

Forvarm ovnen til 250 grader og bag brødene i 10 min. – skru ned til 180 grader og bag færdig i ca. 45 min. til skorpen er sprød og let gylden.

Fuldkornsbrød  hæver kun ganske lidt og smager ganske enkelt himmelsk. Det er meget vigtigt, at fuldkornsbrød får lov til at hæve længe, for at blive saftigt og spændstigt