fbpx
Skip to main content
Fru Møllers opskrift på

Braiseret svineskank med Porter

4 personer

  • 8 svineskanke
  • 2 spsk. raspolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk. mel
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 stk. rodfrugter (blandet, gerne rester), persillerod, gulerod, selleri
  • 5 kviste frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 1/2 fl. Porter
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 kg kartofler
  • 120 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 dl kærnemælk
  • salt og friskkværnet peber

Braiseret svineskank
Vask, pil, skræl rodfrugter, løg og æbler. Skær dem i grove tern. Svineskanken drysses med salt og peber.
 Brun svineskankene i rapsolie i en gryde. Når de er godt brune på alle sider, drysses melet over. Kom løg, æbler og rodfrugter i gryden og lad det stege med kødet et par minutter. Tilsæt timian, laurbærblade, øl, salt og friskkværnet peber.

Tilsæt evt. lidt vand, hvis skankerne ikke er dækket helt af væske. Læg låg på gryden og lad det hele simre i 1 ½ – 2 timer til svineskankerne er møre. Tag skankerne op af skyen – og hold skankerne varme. Si skyen ned i en gryde. Pres rodfrugter, løg og æbler igennem sigten – så al den gode smag kommer med i saucen. Kog saucen igennem og smag til med æbleeddike, salt og friskkværnet peber. Ved servering: svineskanken serveres i saucen.

Kærnemælkskartoffelmos
Skræl kartoflerne og kog dem møre, men ikke overkog dem. Hæld vandet fra og sæt dem tilbage på svag varme og damp al overskydende vand fra. Mos dem til grov puré med piskeris. Kog mælk og smør op.
Hæld mælk/smør henover kartoflerne og rør det godt sammen. Vend kærnemælk i og smag til med salt og friskkværnet peber.

0
Din kurv
  • No products in the cart.