Bliv kontaktet LUK

Kontakt


info@frumollersmolleri.dk
tlf. 2178 2760

Kontakt Slagteriet
slagteriet@frumollersmolleri.dk
tlf. 4219 8184

Kontakt Restaurant:
restauranten@frumollersmolleri.dk
tlf. 6160 0361

Kontakt Kafferisteriet:
ab@chulumenda.dk
tlf. 2448 0862

Benløse fugle med salat af rødbede, æble og rødløg

4 personer


Ingredienser

8 skiver okseinderlår eller -klump
8 strimler spæk
1 dl mel
25 g smør
4 dl oksefond
2 løg
2 laurbærblade
1 dl fløde
800 g rødbeder
2 rødløg
2 æbler
½ dl koldpresset rapsolie
1 spsk. honning
3 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
friskkværnet peber 

Bank oksekødskiverne let og drys dem med salt og peber. Rul hver kødskive om en strimmel spæk og luk rullerne med kødnåle. Vend ’fuglene’ i melet. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun de benløse fugle på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, løg og laurbærblade. Kog "fuglene" ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til de er møre. Tag de benløse fugle op, læg dem i et fad og hold kødet varmt. Sigt skyen, kom den tilbage i panden og tilsæt fløde. Bring skyen i kog. Tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
 

Rødbede salaten

Kog rødbederne møre i let saltet vand. Smut dem, lad dem køle af  og skær dem i stykker. Pil rødløgene, skær dem i kvarte og bag dem i ovnen ved 180 C i 15 minutter. Vask æblerne og skær dem i stykker. Pisk olie, honning, eddike, salt og peber sammen. Vend rødbederne, løg og æbler heri.  
 
Server kogte kartofler hertil.